altNadabánné Benyik Éva, a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) ügyvezető titkárának, a Békés megyei SM egyesület korábbi elnökének munkásságát két rangos elismeréssel is díjazták 2013 elején: az emberi erőforrások minisztere a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét, Gyula város pedig Sikeres Gyulai címet adott át a civil szakembernek.

Az MSMBA ügyvezető titkárának munkáját a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozatával ismerték el március 15-e alkalmából. Az elismerést Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere jelentette be a nemzeti ünnep alkalmából Budapesten. A miniszter az Erkel Színházban március 14-én tartott ünnepi ceremónián a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje, valamint a Magyar Arany, Ezüst és Bronz Érdemkereszt állami kitüntetéseket Áder János köztársasági elnök megbízásából nyújtotta át azoknak, akik munkájukkal, hivatástudatukkal példát állítottak mások számára is.

Gyulán a hagyományokhoz híven az újévi városházi fogadás keretében adták át az év városi elismeréseit azoknak a civileknek és szakembereknek, akik sokéves példamutató munkájukkal gyarapították a várost, sokat tettek az ott élők érdekében. A Sikeres Gyulai kitüntetést Nadabánné Benyik Éva a sclerosis multiplex betegségben szenvedő polgárok életének és civil szervezeteik munkájának áldozatos, mindennapi segítéséért kapta.

Nadabánné Benyik Éva korábban volt a Békés megyei SM egyesület elnöke, egyik alapítója a Sclerosis Multiplexes Betegek Országos Egyesületének és az SM betegek rehabilitációját szolgáló nyíregyházi SM centrumnak, közel másfél évtizede végzi munkáját az MSMBA ügyvezetőjeként.