Huszonöt éves a békés megyei SM betegek egyesülete

Az egyik legaktívabb betegszervezetként tartják számon a Békés megyei sclerosis multiplexes betegek egyesületét: a civil szervezet mintaként működik sok más egyesület számára, hiszen olyan széleskörű és átfogó programokat vállalt fel Békés megyében, amelyek hatásukban messze túlnyúlnak azon, ami egy betegszervezettől elvárható lenne.

 

Bővebben...

Magyar Érdemrend Lovagkereszt és Sikeres Gyulai cím az egyesületi tagnak

altNadabánné Benyik Éva, a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) ügyvezető titkárának, a Békés megyei SM egyesület korábbi elnökének munkásságát két rangos elismeréssel is díjazták 2013 elején: az emberi erőforrások minisztere a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét, Gyula város pedig Sikeres Gyulai címet adott át a civil szakembernek.

Bővebben...

Nemzetközi kapcsolatépítésbe fogott a megyei SM egyesület

Határon túli civil szervezetekkel igyekszik kapcsolatot teremteni és szakmai együttműködést kialakítani a békés megyei SM egyesület. A nyitás révén nem csupán az egyesület találhat új partnerekre, de a betegek számára is hasznosak és érdekesek lehetnek a más csoportokkal való találkozások. A nemzetközi kapcsolatrendszer egyes pályázatoknál is előnyös lehet: nagyobb eséllyel pályáznak a forrásokra a partnerségben, egymást erősítve dolgozó civilek.

Bővebben...