Betegeket, rászorulókat segítő önkéntes hálózat és Önkéntes Pont kialakítására nyert csaknem 15 millió forintnyi forrást a Békés megyei SM egyesület. A program keretében az önkéntesség népszerűsítése mellett mintegy száz önkéntes, több ezer órányi önkéntes munkával segíti az elkövetkező egy évben a támogatásra szoruló békés megyei betegeket.

A Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete megalakulása óta kiemelt feladatának tekinti a beteg emberek és rászorulók segítését. Az egyesület szakmai programjának is kiemelt eleme az önkéntesség.

 A Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) révén elnyert csaknem 15 millió forintos forrás segítségével a közeljövőben az önkéntes munka népszerűsítését és a Békés megyei önkéntes segítségnyújtás koordinálását is biztosító Önkéntes Pont-ot hoznak létre Gyulán.  A 2014. szeptember 1. és 2015. június 30. zajló program keretében figyelemfelkeltő akciókkal, szakmai programokkal igyekeznek az önkéntes munkát népszerűsíteni. A munkába mintegy 100 önkéntes segítőt vonnak be, akik több ezer órányi önkéntes munkát végeznek majd szerte a megyében.  A projekt sikeres lebonyolítása érdekében a Békés megyei SM egyesület Gyula város önkormányzatával is sikeres partneri megállapodást írt alá.

A programban kiemelt figyelmet fordítanak a segítségre szoruló sclerosis multiplexes betegekre. A munkájukat szívesen felajánló önkéntesek jelentkezését egész Békés megyéből fogadják, kiemelt településekként Gyulán, Sarkadon, Mezőhegyesen, Füzesgyarmaton, Békéscsabán, Dobozon, Mezőberényben, Nagybánhegyesen és Dombegyházán találhatnak egymásra önkéntesek és segítségre szorulók. 

A projekt nyitórendezvénye nyilvános, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.
A rendezvény helyszíne és időpontja: Gyulai Civil Szervezetek Szövetsége előadóterme (5700 Gyula, Esze Tamás u. 2.), 2014. október 8. 15 óra.

A rendezvény programja:
15.00 Megnyitó – Dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere
15.10 Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezetének bemutatása
Előadó: Herczegné Szabó Marianna, elnök, Nadabánné Benyik Éva, Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány ügyvezető titkár
15.25 Egy sikeres önkéntes program tapasztalatai
Előadó: Szabó Enikő, szakmai koordinátor, Mi egy Másért Közhasznú Egyesület
15.40 Önkéntes Pont létrehozása és működtetése Gyulán című program bemutatása
Előadó: Szatmári Júlia, projektvezető
16:00 A rendezvény zárása – Állófogadás

A projektindító rendezvény meghívója ide kattintva érhető el.