Új, színes bemutatkozó kiadványt jelentetett meg a közelmúltban az immár évtizedes szakmai és közösségépítő múltra visszatekintő Békés megyei SM egyesület, hogy minél többekkel megismertesse a szervezet munkáját, a közösségi élet örömét és növelje a társadalom sclerosis multiplex-szel kapcsolatos ismereteit.

A tizenkét oldalas színes kiadvány a civil közösség tevékenységének legfonotsabb momentumaira irányítja rá az érdeklődők figyelmét. A személyes hangvételt és a civil munka hitelességét erősíti, hogy az oldalakon SM betegek, civil szakemberek, független civil vezetők és neurológus szakember is megnyilatkozik arról: ki miben látja a betegszervezetek, a közösségteremtő sorstársközösségek fontosságát.

A tartalomból:
- Tévhitek és az azokat megcáfoló tények az SM betegeséggel és SM betegekkel kapcsolatban.
- Közérthető leírás a betegség mibenlétéről, a tipikus tünetekről, a betegek számára elérhető terápiás lehetőségekről.
- A kiadványban szó esik a megyei SM egyesület folyamatosan bővülő tagságának összetételéről és a sorstársközösségben zajló leleki-fizikai támogató munkáról, civil tevékenységről is.
- Összefoglaló olvasható az egyesület által koordinált önkéntes program célkitűzéseiről és tapasztalatairól is.
- A civil közösségek erejét saját tagjaik összetartásán túl a más civilekkel való kapcsolatépítés is erősíti, a bemutatkozó anyagban ez is szóba kerül.

A kiadvány ide kattintva elolvasható és le is tölthető.