A Békés megyei SM egyesület is csatlakozott az adventi időszak online adománygyűjtő kampányához. Az adományokért cserébe ajándékokat küldenek segítőiknek.

2020-ban a járványhelyzet nem teszi lehetővé a hagyományos adventi vásárok megtartását. Emiatt sok civil szervezetnek nincs lehetősége a hagyományos adventi adománygyűjtő kampányok megvalósítására. A Miniszterelnökség a Civil Központok országos hálózatával együttműködve biztosít lehetőséget a civil szervezetek karácsonyi időszakban zajló adománygyűjtéséhez az online térbe helyezett Adventi Civil Börze megszervezésével.

A Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete büszke arra, hogy kampányát országos szinten értékesnek és támogatandónak ítélték.


Íme a szervezet rövid bemutatkozása:

A Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete immár 30 éve segíti a békés megyei sclerosis multiplexes betegeket. A szervezet az ezerarcú kórnak is nevezett, a központi idegrendszert megtámadó, lefolyásában nagy változatosságot mutató betegségben szenvedők számára komplex érdekképviseletet biztosít. Testi és lelki támogatást nyújtanak, közösséget építenek, megszervezik a rászorulók szociális segítségnyújtását, szabadidős és egészségmegőrzési programokat szerveznek. A nyolc éve általuk működtetett gyulai SM Adománybolt és az ott működő Önkéntes pont is azt szolgálja: legyünk ott, ahol segíthetünk.

Az Adventi Civil Börze adományozóinak anyagi támogatása révén a szervezetnek arra nyílik lehetősége, hogy még több betegtárs számára nyújthasson a mindennapi életet akár csak kismértékben is megkönnyítő segítséget.


Az egyesület rövid bemutatkozó videója ide kattintva nézhető meg.


A börzén aktív civil szervezetek vehetnek részt, amelyek vállalják, hogy az adományokért cserébe (lehetőleg a szervezet tagjai, önkéntesei, munkavállalói által, bármilyen technikával előállított) ajándéktárgyat küldenek az adományozók részére. A szervezet által felajánlott köszönet-ajándékok fotói itt találhatók. Az adományozókat arra kérik, az utalást követően vegyék fel a kapcsolatot az egyesülettel annak valamelyik elérhetőségén keresztül.

A szervezetek bemutatkozása, az Civil Börzével elérni kívánt célkitűzéseik leírása, a bankszámlaszámuk a Civil Információs Portálon keresztül bárki számára elérhető. Az Adventi Civil Börzére befogadott kampánnyal rendelkező civil szervezetek a november 23-december 23. közötti időszakban fogadhatnak adományokat az önkéntes felajánlóktól. (A Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezetének bemutatkozása várhatóan november 30-án kerül fel a Civil portálra.)


A Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete hálásan köszöni az alábbi számlaszámra utalt adományokat:

Számlaszám: 10402623-49555557-53551004

A közleménybe az „Adventi Civil Börze” (vagy röviden „ACB”) megjegyzést szükséges beírni.

 

 

 

Támogató