A koronavírus-veszély miatt május végén elmaradt SM-világnapi rendezvényét pótolta szeptember végén a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete.

Az SM Világnapját globálisan május utolsó szerdáján ünneplik a betegközösségek és a velük szolidaritást vállaló civilek, családtagok, segítők. A magyar SM szervezetek is évek óta csatlakoznak a világeseményhez, évente más városban szervezik meg a betegközösség látványos figyelemfelkeltő akcióját, amellyel az érintettekkel való szolidaritásra kérik a társadalom szélesebb rétegeit.

A koronavírus-járvány miatt idén tavasszal nem lehetett megszervezni a világnapi programot, így annak pótlására szeptember végén került csak sor Gyulán. Szeptember 25-én a megyei SM egyesület tagjai, SM betegek, családtagok és pártolók gyűltek össze Gyulán, hogy közösen a levegőbe engedjék az összefogást és szolidaritást jelképező színes léggömböket.

A május végén elmaradt SM-világnapi rendezvényét tartotta meg szeptember 25-én Az eseményen a résztvevők a levegőbe engedték a remény léggömbjeit. A gyulai esemény résztvevői szabadtéren, egy jó hangulatú találkozó keretében erősítették meg: nem vagyunk egyedül, az SM betegek számíthatnak támogató közösségeikre!

Az eseményen készült fotók ide kattintva nézhetők meg.

A programról a Gyulai Hírlap is beszámolt, a cikk ide kattintva olvasható.
Kiemelt fotó: Gyulai Hírlap - Bimbó Lajos