Önkéntes segítségnyújtóknak szervezett szakmai továbbképzésen vett részt a közelmúltban Hollókőn Herczegné Szabó Marianna, a Békés megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezetének egyesületi elnöke és Baracsi Istvánné, az egyesület által a gyulai piactéren működő SM Adománybolt boltvezetője.


Az október 22-26. közötti tréning központi kérdésköre az önkéntesek szervezése, menedzselése, a szervezetfejlesztés volt.

A képzésre olyan szervezetek és intézmények koordinátorait, képviselőit várták, akik fontos értéknek tekintik célcsoportjuk fejlesztését és aktívan részt vesznek helyi közösségeik életében. A képzés célja, hogy a résztvevők megismerjék milyen módokon tudnak helyi és/vagy nemzetközi önkénteseket bevonni mindennapi munkájukba működésük még eredményesebbé tétele érdekében.

A képzést a Budapesten és Nógrád megyében több évtizedes szakmai múlttal bíró Egyesek Ifjúsági Egyesület szervezte, amelynek mintegy 10 éves, önkéntesekkel végzett saját szakmai tapasztalata is van. A közös gondolkodás alkalmával a résztvevő civil szervezetek képviselőit projektötletek közös kidolgozásával, a tervezési, esetleges pályázati folyamat előkészítő munkálatainak támogatásával segítették Hollókőn.

A rendezvényen készült fotók ide kattintva nézhetők meg.

Támogató