Május végén Gyula lesz az SM hazai fővárosa. A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alaptívány a városban rendezi meg az SM világnapi programot, amelyre minden SM beteget, hozzátartozóikat és a velük szimpatizáló és közösséget váró érdeklődőket is szeretettel várják a szervezők.

Május 29-én a Karácsonyi János Katolikus Gimnázium előtti téren kora délután indulnak az érzékenyítő, társadalmi szemléletformáló programok. Az SM által okozott tünetek mellett betegek által készített kézimunkákat, festményeket, könyveket is megismerhetnek az érdeklődők. Egy betegtárs helyben készülő festményeivel lesz jelen. Délután Nagy Zoltán SM beteg - az SM himnuszának tartott dal előadója - énekli saját szerzeményeit.

Május 30-án a Harruckern János Szakgimnázium ad otthont a világnapi programnak. 11 órakor sok helyi és környékből érkező SM beteg részvételével kezdődik meg a kulturális program és a világnapi SM konferencia. Az SM kezelésének új európai irányelveiről, az SM-ben tapasztalható szexuális zavarok jelentőségéről neurológus szakemberek tartanak orvosi-tudományos előadásokat. A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány tevékenységét és programjait is bemutatják, s megemlékeznek az alapító tagokról is.

Kora délután a Gyulai Vár előtti téren folytatódik a program. 13 órától kiállítás tekinthető meg, 14 órától zenés műsort rendeznek. Az MSMBA elnökének köszöntőjét követően körülbelül 14 óra 20 perckor csendül fel az SM himnusz, amelynek dallamára a résztvevő SM betegek és a velük szolidaritást vállaló résztvevők a magasba engedik a remény léggömbjeit a vár előtti téren.

A világnapi program résztvevőit a Gyulai Várban és az Almásy-kastélyban közösségi programok is várják, valamint városnézést is szerveznek számukra a program rendezői.

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány minden érdeklődőt szeretettel vár Gyulára!

A rendezvény meghívója és részletes programja itt érhető el.
   

Támogató