A Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete is jelentős felajánlással segíti a Gyula városával testvér-települési kapcsolatot ápoló kárpátaljai Szőlősgyulára induló adománygyűjtő akciót.


Az Ukrajnában az elmúlt napokban kialakult krízishelyzet Gyula testvérvárosát, a kárpátaljai Szőlősgyulát is érinti. A helyi lakosság mellett a településre Ukrajna más részeiről érkező és ott elszállásolt embereknek is nagy szükségük van az elsősorban tartós élelmiszerekből, tisztálkodási szerekből, meleg ruhaneműkből, takarókból álló adományokra.


Amint Nyikora Péterné, a békés megyei SM egyesület elnöke fogalmaz: – Nem volt kérdés számunkra, hogy összefogjunk a bajba jutott emberek támogatása érdekében és felajánljuk segítségünket.


Az egyesület Gyula város polgármesterének felhívása nyomán az elmúlt napokban 100.000 Ft értékben állított össze adománycsomagot. A segélyszervezetek kérésének megfelelően elsősorban tartós élelmiszer, palackozott víz és üdítő, tisztálkodószerek, gyermekpelenka, meleg plédek kerültek a civil szervezet által összeállított és a gyűjtést koordináló helyi önkormányzathoz eljuttatott csomagba.


Nyikora Péterné elmondta: ha a továbbiakban szükség lesz rá, az egyesület által a gyulai piactéren működtetett SM Adománybolt árukészletéből is tudnak válogatni. A szervezet szükség szerint ágyneműket, meleg ruházatot, takarókat is tud juttatni a kárpátaljai nélkülözőknek.


Az adománybolt munkatársai, az egyesület önkéntesei az önkormányzattal való egyeztetés alapján akár azt is vállalják, hogy az SM Adományboltban gyűjtőpontot alakítsanak ki, ahová bárki beviheti az általa összeállított, a segélyszervezetek által javasolt tárgyi felajánlásait.