altTapasztalatcsere, közös szakmai programok kidolgozása volt a célja a Lajosmizsén, szeptember közepén megrendezett szervezetfejlesztési tréningnek, amelyen a dél-alföldi régió SM szervezeteinek munkatársai és önkéntesei vettek részt.

Herczegné Szabó Marianna, a békés megyei SM egyesület elnöke két előadással készült a találkozóra: a megyei SM egyesület bemutatásán túl, civil szakemberként a Nemzeti Együttműködési Alap civil pályázati lehetőségeiről is beszámolót tartott a résztvevőknek.

A békés megyei SM egyesület négy fővel képviseltette magát a programon: Herczegné Szabó Marianna mellett a szervezet új alkalmazottja, valamint két önkéntes segítő is részt vett a programon. Az egyesület vezetője a tréning szakmai programjáról beszámolva elmondta: a Békés, Bács-Kiskun, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyei SM egyesületek képviseletében jelen lévő civil szakemberek és vezetők megállapodtak abban, hogy a jövőben közösen igyekeznek programjaikhoz és rendezvényeikhez pályázati forrásokat elnyerni és tovább bővítik eddig kialakított nemzetközi kapcsolataik körét is. Utóbbi területen Olaszország felé igyekeznek nyitni, emellett a jövőben is ápolni tervezik a már kialakított szlovákiai, szerbiai, valamint hazai civil kapcsolatokat is.

A Bács-Kiskun megyei Lajosmizsén megtartott háromnapos tréning a kecskeméti székhelyű SMaragd SM Egyesület és a Kecskeméti Jóléti Egyesület közös szervezésében valósult meg.

A tréningen készült fotók a Képtárban nézhetők meg.