altA magyar delegáció tagjaiként Békés megyei betegek is részt vettek az SM betegek Szlovákiában megrendezett nemzetközi abilimpiáján, a készségek és képességek játékos versenyén.

Június utolsó hétvégéjén a hagyományokhoz híven ismét Szlovákia adott otthont annak a nemzetközi versengésnek, amelynek keretében mintegy 20 versenyszámban – többek között sakkban, virágkötésben, hímzésben, hidegtál készítésben, cukrászatban – mérhették össze ügyességüket és képességeiket kelet-közép-európai SM betegek.

Az elmúlt években kialakított és folyamatosan fejlesztett nemzetközi civil és SM kapcsolatoknak köszönhetően Magyarországról ezúttal is több megyei SM szervezet képviseltette magát a versenyen. A békési csapat már ismerősként utazott Szlovákiába.
A megyei versenyzők közül Kónya Ilona hidegtálkészítésben nem ért el helyezést, ám a mézeskalács díszítésben megszerezte a 3. helyet. Szilágyi Ferencé három versenyszámban – hidegtálkészítésben, hímzésben és kötésben – indult, utóbbiban 3. helyezést ért el. Kiss Istvánné tortadíszítésben mérette meg magát.

Amint Herczegné Szabó Marianna egyesületi vezető, a csapat civil vezetője elmondta: a korábbi évekhez hasonlóan, az idei abilimpia is barátságos hangulatban telt, a versengés mellett kikapcsolódásra, sorstárskapcsolatok építésére, fejlesztésére is lehetőség nyílt Szlovákiában.

Az abilimpián készült fotók a Képtárban találhatók.