altA békés megyei SM egyesület idén is több tucat beteggel képviseltette magát az idei országos SM seregszemlén. Az immár hagyományosan szeptemberben megrendezett országos SM napi rendezvénynek ezúttal a szolnoki Tiszaligeti Sportcsarnok adott otthont. Az egész napos programon ismét több száz, az ország számos pontjáról Szolnokra érkezett SM beteg vett részt.

A 2013. szeptember 8-i Országos SM Napra az ország minden részéből várták a sorstársakat, így mintegy háromszázan töltötték együtt szeptember második vasárnapját a Tisza parti városban.

A találkozó szervezői átfogó szakmai programmal készültek: a délelőtti orvosi és egészségügyi, szociális kérdéseket is érintő előadások és beszámolók az SM betegeket és családtagjaikat érintő aktualitások köré szerveződtek, az ismeretterjesztés mellett délben vendéglátással, majd szórakoztató programokkal is készültek a szolnoki házigazdák.

Herczegné Szabó Marianna, a békés megyei SM egyesület elnöke, a Szolnokra utazó csapat vezetője elmondta: az egyesületi tagok ezúttal is barátságos fogadtatásban, színvonalas vendéglátásban részesültek, így a betegséggel kapcsolatos tapasztalatgyűjtésen túl a rendezvényre való kirándulás a feltöltődésre is lehetőséget teremtett számukra.

A békésiek rendezvényen készült fotói a Képtárban, illetve ide kattintva nézhetők meg.
A rendezvényen készült fotókból a Sclerosis Multiplexes Betegek Országos Egyesületének honlapján is hamarosan elérhető lesz egy bővebb válogatás.