Közel nyolcvanan vettek részt a Békés megyei SM egyesület december eleji évzáró közgyűlésén Gyulán. A találkozót az évértékelésen túl szakmai beszámolók, versmondás, házi készítésű sütemények versenye és közös ebéd is színesítette.

Herczegné Szabó Marianna egyesületi elnök 2013-as szakmai beszámolóját követően Hirmann Istvánné pártoló tag saját versét szavalta el az advent jegyében. Az ünnepi közgyűlésen az egyesület taglétszáma is tovább növekedett: öt új tagot vettek fel.

A rendezvényen Nadabánné Benyik Éva, a Magyar SM Betegekét Alapítvány ügyvezető titkára ismertette az alapítvány jelenlegi helyzetét és beszámolt a közeljövőben ismét elinduló SM önkéntes segítői program részleteiről, amelyhez jelenleg is tart a segítséget igénylő SM betegek toborzása.

Szintén beszámolót tartott Fazekasné Dr. Magda Erzsébet, a Békés Megyei Sclerosis Multiplexesek Egyesülete Egészségügyi és Szociális Alapítványának kuratóriumi elnöke. Az alapítvány immár hagyományos elismerő támogatását ezúttal Gábor Jenő dobozi SM egyesületi tagnak ítélték oda. Az alapítvány vezetője ismertette annak a közérzet és életminőség javítást, önállóság megőrzési képességet is támogató önfejlesztő tréningnek a részleteit is, amelyet szeptember folyamán SM betegek számára szerveztek.

A közgyűlés keretében rendezték meg a 2014-es SM abilimpiára való felkészülésként is szolgáló házi készítésű sütemények versenyét is. Az elkészült finomságokat a zsűri értékelése után a rendezvény résztvevői fogyasztották el. A sütiverseny édes kategóriájának megosztott első helyét Hirmann Istvánné mini tortácskája és Kiss Istvánné diós piskótája nyerte el. A második Puskás Andrásné szőlő zserbója, míg a harmadik helyezett szintén Hirmann Istvánné alkotása lett. A sós sütemények között első helyen Sárréti Istvánné, második helyen Szabó Györgyné süteményét emelte ki a zsűri.

Az ünnepi rendezvényt ezúttal is adománnyal támogatta az egyesületet évek óta patronáló gyulai díszpolgár Gerhard Stengel. Szintén segítséget nyújtott a rendezvény megvalósításához Mikus Éva mecénás, valamint Koppányi György és Györgyné civil segítők.

A közgyűlést követően közös ebéddel várták a résztvevőket. Az ünnepi menü szintén összefogás eredményeként valósult meg, amelyhez a Magyar SM Betegekét Alapítvány, a Békés Megyei Sclerosis Multiplexesek Egyesülete Egészségügyi és Szociális Alapítványa, a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete és a Tanyavilágban élők érdekvédelmi egyesülete, valamint Rózsáné Gombos Betti vállalkozó nyújtott támogatást.

A rendezvényen készült fotók a Képtárban nézhetők meg.

A Gyula Televízió közgyűlésen készült összefoglalója ide kattintva nézhető meg.