A Segíts Mozdulni! című SM médiapályázat szakmai zsűrijének egyik fődíját érdemelte ki Tanács István, a Népszabadság főmunkatársa, aki a pályázatra nevezett riportjában Békés megyei SM betegek történetének felvillantása mellett az SM civil szervezetek törekvéseiről, s a betegség miatti munkanélküliséggel járó anyagi gondokról is írt.

A szeptember elején megrendezett országos SM napon eredményhirdetéssel lezárult SM médiakampány az egész országot megmozgatta: 38 szerkesztőség foglalkozott hasábjain vagy műsoraiban a betegséggel, a betegekkel. A kiírók arra ösztönözték a magyarországi média munkatársait, hogy minél többen mutassák be mit jelent a sclerosis multiplex kórral együtt élni.

A 700 ezer forint összdíjazású pályázaton a zsűri kilenc pályamunkát jutalmazott pénzdíjjal. Közülük Tanács István, a Népszabadság főmunkatársa 100 ezer forint pénzjutalmat kapott Békés megyei SM betegekkel, civil vezetőkkel készített, a betegcsoport mindennapi problémáira érzékletesen rávilágító riportjáért. Az újságíró a fővárosi ünnepélyes díjátadót követően a pénzjutalmat felajánlotta az arra leginkább rászoruló békés megyei SM betegek javára.
Herczegné Szabó Marianna, a megyei egyesület elnöke a támogatást megköszönve ígéretet tett arra, hogy a pénzt közvetlenül, a legrászorulóbb betegekhez juttatják el.

Tanács István A méltóság epizódjai című cikke ide kattintva érhető el.

A Segíts Mozdulni! médiapályázat díjazottjainak listája, valamint a pályamunkák mindegyike elérhető az SMBOE honlapján keresztül, ide kattintva.