Magyar delegáció és Békés megyei SM beteg versenyző is részt vett a szlovákiai nemzetközi abilimpián, ahol számos különböző versenyszámban mérhette össze ügyességét és tudását öt európai ország SM-es delegációja.

A Szlovákiában immár nyolcadik alkalommal megrendezett nemzetközi abilimpián – a készségek és képességek versenyén – a házigazda szlovákokon kívül, cseh, lengyel, magyar és norvég SM betegek, valamint kísérőik vettek részt.

A háromfős magyar csapat tagjai:
- Herczegné Szabó Marianna, a delegáció vezetője, a Békés megyei SM egyesület elnöke
- Kónya Ilona, a békés megyei SM egyesület alelnöke hidegtál készítésben mérette meg magát, munkája a közönség részéről aratott nagy sikert.
- Zelenákné Juhász Magdolna, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei SM egyesület tagja  virágkötészetben és tortadíszítésben is indult. Pillangót formázó tortája lenyűgözte a résztvevőket.

A kelet-szlovákiai  Zemplinska Širava üdülőhelyen napokon át tartott a versengés, a magyar csapatot kísérő Herczegné Szabó Marianna arról számolt be: a különböző versenyszámokban ügyességüket összemérő SM betegek igazi versenylázban töltötték a három napot, magukért, csapattagjaikért és egymásért is izgultak. A profi szervezésnek köszönhetően gördülékenyen zajló versenyprogramot pihenésképpen több alkalommal különböző szabadidős programok színesítették még tovább.

A békési egyesületvezető elmondta: a versengésen és a tapasztalatszerzésen túl a már meglévő külföldi kapcsolatok ápolására és újak építésére is alkalmat adott az abilimpia. A Szlovákiában megismert norvég SM delegációval például szóbeli megállapodást kötöttek esetleges jövőbeli együttműködési lehetőségekről. A skandináv szervezettel közös pályázatokon való részvételen, tapasztalatcserén gondolkodnak.

A háromtagú magyar delegáció szponzori támogatás révén tudott részt venni a június 15-17. között zajló nemzetközi abilimpián.

A rendezvényen készült fotók a Képtárban nézhetők meg.