Július utolsó vasárnapján az első zsadányi egészségfesztiválon jártak a békés megyei SM egyesület képviselői és önkéntesei, ahol hasznos információkkal és játékos programokkal igyekeztek felkelteni a résztvevők egészséges életmód iránti érdeklődését.

A békési SM egyesület képviselői a Zsadányi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének felkérésére - több civilszervezettel együtt - vettek részt a rendezvényen. Az SM egyesület Herczegné Szabó Marianna vezetésével egészség-szerencsekerékkel készült a programra. Kicsik és nagyok egyaránt élvezték az egészséggel kapcsolatos kérdéseket, amelyek révén hasznos információkkal is gazdagodtak. A Dél-alföldi Wellness Egyesület játékos fogászati bemutatóval, kifestőkkel várta a gyerekeket, míg a Regionális Wellness Egyesület programja keretében az emlő önvizsgálának módszerével ismerkedhettek a fesztiválozók. Utóbbi egyesület képviseletében Dr. Beke Szilvia, főiskolai docens, egészségnevelő az önvizsgálaton túl a nőgyógyászati daganatok megelőzéséről és a HPV elleni oltás jelentőségéről is beszélt.

Az egészség témája köré szervezett programokon túl számos más tevékenységben is részt vehettek a sportpályára látogatók, így volt reform-ételkészítő verseny, kardiológiai szűrés, ortopéd tanácsadás, közös torna, focibajnokság is.

- Örömmel vállaltuk el a felkérést hiszen fontosnak tartjuk a civil szervezetek összefogását, partnerségét. A Békés megyében működő SM betegeket támogató önkéntes programunk megismertetésére, önkéntesek  toborzásra is lehetőséget kaptunk a rendezvényen. A békési kistelepülés fesztiváljának különös felhangot adott az az elképzelés, hogy a szervezők a klasszikus falunapi programot a szórakoztató elemeken túl hasznos, célirányos programokkal is kiegészítették - összegezte az egészségfesztivállal kapcsolatos tapasztalatait Herczegné Szabó Marianna SM egyesületi elnök.

Az egészségfesztiválon készült fotók a Képtárban találhatók.