Mezőhegyesen jártak az államalapítás ünnepén a békés megyei SM egyesület tagjai és önkénteseik egy csoportja. A városi családi nap keretében újabb bemutatkozási lehetőséget kapott a civil közösség, emellett az SM betegek támogatásában szerepet vállaló helyi önkéntesek munkáját is nyilvánosan elismerték a rendezvényen.

Herczegné Szabó Marianna, a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezetének elnöke a vitalap.hu-nak nyiltakozva elmondta: a mezőhegyesi családi napon elismerésben részesítették az elmúlt év nyarán indult önkéntes mintaprojekt mezőhegyesi önkénteseit.

– Bánlaki Dominika, Fekete Péterné, Joó Csaba, Kövesdi Sándorné, Sándor Gabriella és Tapasztó Erzsébet nemcsak önzetlen segítséget nyújtottak a mezőhegyesi SM-betegek részére, de az egyesületi rendezvények szervezésében is aktívan részt vettek – értékelt az egyesületvezető.

– A program finanszírozása véget ért ugyan, de az önkéntes munka ugyanolyan lelkesedéssel folytatódik majd. A menedzsment fő kihívása a következő hónapokban a további költségek finanszírozása. Jelenleg egy TÁMOP-os pályázat eredményére várunk – hangsúlyozta Herczegné Szabó Marianna.

A rendezvényen készült fotók a Képtárban nézhetők meg.