A Szolnoki SM Egyesület önkénteseit látták vendégül a békés megyei SM szervezet tagjai július folyamán Gyulán. A Békés megyeiekkel partner alföldi civil szervezet képviselői a Gyulán ez év tavasza óta működő SM adománybolt működését, alapítási körülményeit ismerték meg.

Háromnapos tanulmányútra érkeztek a Szolnok Megyei SM Egyesület önkéntesei a gyulai SM adományboltba. A gyulai példát követve, a jövőben a szolnoki egyesület is szeretne megalapítani és működtetni egy hasonló adományboltot.  A négyfős önkéntes delegáció nagy érdeklődéssel tanulmányozta a forgalmas üzletet.

Az üzlet működéséről és az önkéntesek foglalkoztatásáról a gyulai székhelyű Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezetének vezetője, Herczegné Szabó Marianna tartott beszámolót. A civil szakember arról is beszámolt: a bolt fél évvel ezelőtti megnyitása óta folyamatos az érdeklődés a termékek és a boltban nyújtott szolgáltatások iránt. Az üzletet működtető egyesület felkérést kapott arra, hogy a szeptemberben Győrben megrendezendő Országos SM Nap és konferencia keretében mintaprojektként bemutassák az SM adománybolt létrejöttét és működését. A vezető egyben köszönetet mondott mindazon adományozóknak, önkénteseknek és támogatóknak, akik önzetlenül segítik a békés megyei sclerosis multiplexes betegek mindennapjait.