A Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Egyesület üzemeltetésével adománybolt nyílt a gyulai piactéren. Az üzletben ruházati termékeket, könyveket, ruhákat, cipőket, játékokat, sportszereket, műszaki cikkeket és bútorokat árusítanak. A bevételt az egyesület a saját működésére forgatja vissza. A bolt működését, illetve az abban folyó szociális szolgáltatást kiemelten támogatja a gyulai városvezetés is.

Amint arról a Gyulai Hírlap cikke beszámolt: a megnyitó ünnepségen dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere gratulált az egyesületnek a kezdeményezéshez és sok sikert kívánt a munkájukhoz.
- Ennek a boltnak a megnyitása ünnepi esemény, mert egy olyan civil kezdeményezésről van szó, amely egy nagyon fontos társadalmi ügyet jelenít meg. Ezért is támogatja Gyula Város Önkormányzata a civil szférát, hiszen fontos társadalmi ügyeket képviselnek. Ez az adománybolt egyrészt szolgálja a társadalmi szolidaritás eszméjét és céljait, hiszen aki ide adományt hoz, támogatja a rászorulókat. Másrészről a munkahelyteremtés ügyét is támogatja, azon belül segít a megváltozott munkaképességű is embertársainkon, akik a legnehezebb helyzetben vannak a munkaerőpiacon, hiszen nekik teremtenek itt munkahelyet az adománybolt bevételéből – mondta a városvezető.

Herczegné Szabó Marianna, a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Egyesület elnöke kifejtette, az adománybolt közösségi színfoltja lesz a gyulai piacnak.
- Szociális tevékenységünk során szeretnénk a megyében és a Gyulán élő SM betegek életkörülményein javítani, továbbá a gyulai civil szervezeteket támogatni programelemekkel, illetve anyagilag, például ételosztásnál alapanyag-vásárlásban, vagy a nagycsaládos egyesületnek kreatív játékok megvásárlásával segíteni. A boltot mintaprojektnek is szánjuk az országban működő SM egyesületeknek, hogy ők is tudjanak segíteni azon betegeknek, akik még négy órában tudnak munkát vállalni – hangsúlyozta az egyesület elnöke.

A gyulai mecenatúra is felajánlotta segítségét az adománybolt munkájában. A képviseletükben a Gyulai Hírlapnak Mikus Éva elmondta, elsősorban prominens személyiségek beszervezésével fogják támogatni az üzlet és az adományozás működésének lendületét.

A bolt árukészletéhez minden olyan tárgyat szívesen fogadnak, amely egy alap háztartásban fontos lehet. Az adománybolt minden nap nyitva áll adományozók és vásárlók előtt, nyitva tartásával igazodik a piaci napokhoz, így hétfőn 9-13 óráig, keddtől péntekig 7.30-16.30-ig, szombaton 8.30-12.30-ig, vasárnap pedig 7.30-13 óráig várja látogatóit.

Ezen kívül két adománygyűjtő pontot is működtetnek Gyulán, ahová folyamatosan várják a felajánlásokat. A Paradicsomi Lottózóban nyitvatartási időben, valamint a Wellness Vendégházban (Gyula, Attila út 5.), ahol telefonos egyeztetés szükséges. További információ a 30/582-2212 vagy a 70/369-4430-as számokon kérhető.

Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Az adománybolt kialakításáról és megnyitásáról a Gyula Televízió is beszámolt. Az összeállítás ide kattintva nézhető meg.