Május utolsó szerdáján csaknem harminc Békés megyei SM beteg és kísérőik vettek részt az SM világnap alkalmából szervezett budapesti rendezvényen, ahol a megyei egyesület elnöke elismerést is átvehetett a 2014-es évben folytatott aktív egyesületi tevékenységért.

Május utolsó szerdáját évekkel ezelőtt az SM-es Emberek Világszövetsége (MSIF) nevezte ki a Sclerosis Multiplexes Emberek Világnapjának azzal a céllal, hogy aznap a világon egységesen mindenhol az SM-es emberekre és a betegséggel való együttélésre világítsa rá a civil társadalom figyelmét. A világnap mottója ezúttal az Egyenlő hozzáférés volt, amely alatt a diagnózishoz, kezeléshez, szociális támogatásokhoz, utazási és szabadidős lehetőségekhez, létesítményekhez valamint az oktatáshoz való egyenlő hozzáférés fontosságára igyekeztek ráirányítani a figyelmet.

A 2015. május 27-i, az egyik hazai SM szervezet által, a budapesti Dürer Rendezvényházban megtartott hivatalos világnapi ünnepség keretében a segítő-támogató munka elismeréseképpen kiosztották a legaktívabb SM egyesületek díját is, amelyet 2014-es tevékenységéért - egy másik alföldi SM egyesülettel együtt - a békés megyei SM egyesület érdemelt ki. A kitüntetést Herczegné Szabó Marianna egyesületi elnök vette át. Az egyesület vezetősége mellett csaknem harminc megyei SM beteg és SM betegeket segítő önkéntesek is jelen voltak a programon. 

A világnapi rendezvényen készült fotók az alábbi linkre kattintva böngészhetők:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.445562572268788.1073741834.114554365369612&type=3

 

Támogató