A Békés megyei SM betegek egyesülete négyfős delegációval vett részt szeptember elején a Smaragd SM  Egyesület és a Kecskeméti Jóléti Egyesület szervezésében, Kecskeméten megrendezett civil szakmai napokon.

A szakmai találkozón orvosok, egészségügyi szakemberek és civil vezetők tartottak előadásokat és beszámolókat a jellemzően civil szervezetek képviselőiből álló résztvevők számára. Előadás hangzott el az Afrikában végzett önkéntes munkáról, az SM alternatív terápiákkal való gyógyítási lehetőségeiről. A szervező egyesület vezetője fiatalokkal végzett önkéntes munka során szerzett tapasztalatairól számolt be. Bemutatkozott egy hit- és sportéleti alapítvány és bemutattak egy helyi közösségi házat is. Beszámoló hangzott el egy, a biztonságosabb életet segítő eszközökkel és rendszerekkel kapcsolatban. Szó esett az öregedés lassításának lehetőségeiről is.

Az előadások sorából a Békés megyei SM egyesület is kivette a részét: Herczegné Szabó Marianna, a Gyulai Önkéntes Pont vezetője a Békés megyében megvalósított önkéntes programról, a családban és a családon kívül végzett önkéntes munka szerepéről tartott előadást. Baracsi Istvánné, a Gyulán működő SM Adománybolt vezetője az adománybolt társadalmi szolidaritásban betöltött szerepéről számolt be. Szilágyi Gergelyné és Tapasztó Erzsébet békés megyei önkéntesek saját, önkéntes tevékenységük során szerzett tapasztalataikat osztották meg a hallgatósággal.

A szakmai programokon túl egymással való ismerkedésre, kapcsolatok építésére, a záró napon kecskeméti városnézésre is lehetőséget teremtett a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával, a kecskeméti Juniperus Park Hotelben 2018. szeptember 4-7. között megrendezett esemény.

A rendezvényen készült ide kattintva nézhetők meg.

Támogató