A Fogyatékos emberek világnapját ünneplő programra hívja és várja tagjait és pártolóit a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete december elején. A rendezvényt december 3-án 10-12 óra között a gyulai Városház utcán, a világóránál tartják.

A programon a megnyitót követően köszöntik a fogyatékos embereket és az őket támogató családtagokat, ápolókat, önkénteseket. A Segítünk, együtt, közösen mottójú rendezvény mindazokra a kérdésekre és problémákra igyekszik ráirányítani a figyelmet, amelyekkel a fogyatékossággal élőknek és az őket támogatóknak nap mint nap szembe kell nézniük. A rendezvény célja a társadalmi érzékenyítés is, hogy minél többek legyenek tisztában azzal, hogy közösségeinek milyen sokféle, eltérő élethelyzetű tagja van. A programot büfé is kiegészíti.

A Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete az Esélyegyenlőségi és érzékenyítő rendezvények fogyatékkal élők sport- művészeti és szabadidős programjainak támogatása című felhívás keretében valósítja meg a december eleji rendezvényt.

A program meghívója ide kattintva érhető el.