Civil tudomány címmel rendeztek konferenciát a november 12-én Békéscsabán. A szakmai program kerekasztal beszélgetésének egyik résztvevője a békés megyei SM betegek egyesületének elnöke volt.

A Civil Szervezetek Szövetsége, a Gál Ferenc Főiskola, valamint a Békés Megyei Kormányhivatal közös szervezésű programja a civil társadalmat és azok szereplőit, mint a teljes társadalom hajtómotorjait helyezi a közigazgatás, a felsőoktatás és a tudomány keresztmetszetébe. Az esemény fókuszában az a kérdés állt, hogyan és milyen hatékonysággal tudnak a civil szervezetek részt venni a közjó szolgálatában, az oktatásban és a tudományos kutatásban.

A délelőtti szakmai előadásokat követően kerekasztal beszélgetéssel folytatódott a program, amely a Civil Szervezetek Szövetségének elmúlt 20 éves tevékenységét helyezte a középpontba. A pódiumbeszélgetés egyik résztvevője Herczegné Szabó Marianna a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezetének elnöke volt, aki a civil szektorban szerzett évtizedes tapasztalatait osztotta meg a résztvevőkkel.