A Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezetének segítői osztották meg egymással tapasztalataikat az önkéntes segítőknek szervezett októberi programon.

A különleges találkozó a nyíltság, őszinteség, közösen gondolkodás, közös célok és a hasonló lelkület szavakat tűzte zászlajára – írja a rendezvényről a Gyulai Hírlap cikke.

Ahogy azt Szilágyi Gergelyné önkéntes elmondta, az önkéntesek, mint régi ismerőst köszöntötték egymást, azzal a szeretettel és közvetlenséggel, ami egy ilyen alkalmat jellemez.
– Felemelő érzés volt megtapasztalni a közösségi élményt, valamint megosztani a közösségben együtt tevékenykedő emberekkel ezt a szolgálatot. Ez az élmény a kapcsolatomat erősítette meg a többi önkéntessel. A program lelke az inspiráló csapat, amelynek továbbra is tagja lehetek és másokat is ösztönzök az önkéntességre. Hálás szívvel és lelkesedéssel várom az újabba közös munkát – tette hozzá a gyulai önkéntes.

Herczegné Szabó Marianna, az egyesület elnöke ismertette: a rendezvényen a résztvevők megismerhették a programban bekövetkezett változásokat, megbeszélhették az előttük álló feladatokat, miközben jutott idő arra is, hogy saját élményeik feldolgozásán keresztül a betegek esélyegyenlőségéről, a sérült fiatalok munkába való integrálásáról közösen gondolkodjanak.
– Fontosnak tartom, hogy szembenézzünk ezekkel a kérdésekkel, feladatokkal és nyíltan tudjunk beszélni róluk. Így tudunk hitelesen és őszintén segíteni abban, hogy megtalálják a saját válaszaikat a kérdéseikre – idézi a Békés megyei egyesületvezetőt a Gyulai Hírlap cikke.

Fotó: Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete