Tapasztalatcserére érkezetek vendégek a gyulai SM-adományboltba július 9-én. A győri sérült fiatalok az önkéntességgel ismerkedtek a fürdővárosi üzletben.

Herczegné Szabó Marianna Önkéntes Pont-koordinátor a Gyulai Hírlapnak elmondta: a Staféta Diáksport Egyesület már második alkalommal jár Gyulán. A Szünstein Mónika vezetésével érkező fiatalok az Önkéntes Pont működéséről és az önkéntességről szerezhettek ismereteket.

– Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok megismerjék a mindennapokban is az önkéntességet. Mostani vendégeink is nagyon jól tudják, mit is jelent az önzetlen segítség, hiszen nap mint nap megtapasztalják.

Szünstein Mónika kiemelte, szeretnének hasznos példákat látni, és munkájukkal segíteni másokon – fogalmaz a Gyulai Hírlap cikke.

– A jó példa követendő, így mi is azon vagyunk, hogy megmutassuk embertársainknak, hogy a fogyatékosság csak nézőpont kérdése – tette hozzá.

A győri fiatalok nagy lelkesedéssel vették birtokba az adománybolt gyakorlóhelyét, ahol megismerhették az üzletben végzett munkát.


Fotó: Gyulai Hírlap