Szeptember elején ismét Szolnok városa adott otthont az immár hagyományos, évről-évre másik nagyvárosban megrendezett országos SM betegtalálkozónak.

Ezúttal 26 fős csoporttal - közöttük SM betegekkel, családtagokkal és önkéntesekkel - vett részt a Békés megyei SM egyesület az egyik legnagyobb hazai SM seregszemlén. A rendezvényre összesen mintegy kétszázötven SM beteg érkezett az ország minden részéből, hogy első kézből kapjon információkat a kezelési lehetőségekről, a civil érdekvédelmi kihívásokról. Az országos betegtalálkozót a Sclerosis Multiplexes Betegek Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete szervezte.

Herczegné Szabó Marianna, a békés megyei SM egyesület elnöke kiemelte: fontosnak tartja, hogy a programon fiatal SM betegek és frissen diagnosztizált sorstársak is részt vettek, így a már hosszabb ideje egyesületi tag betegtársak mellett ők is megtapasztalhatták az SM közösség összetartó erejét és értékes információkat szerezhettek betegségükkel kapcsolatban is.

A rendezvényen készült fotók a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány Facebook oldalán és ide kattintva nézhetők meg.