A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is szép eredményekkel tértek haza a békési SM betegek a szlovákiai SM vetélkedőről június elején.

A hagyományosan Szlovákiában, immár tizenharmadik alkalommal megrendezett nemzetközi SM Abilimpián, a képességek és készségek játékos versenyén ezúttal tizenegy fős magyar delegáció vett részt. Az SM beteg versenyzők, kísérőik és egyesületi vezetőik Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyéből utaztak Szlovákiába, Zemplészkaja Sirava városába.

A közép-európai SM betegek részvételével zajló megmérettetésen kilenc hazai versenyző ért el kimagasló eredményt. Mindkét Békés megyei versenyző dobogós helyezésekkel tért haza. Joó Angéla mézeskalács díszítés és hidegtál készítés kategóriában is 2. helyezést ért el. Húsvét Tímea szalvétatechnikás díszítésben 1., üvegfestésben 2., tojásfestésben szintén 2. helyezést szerzett.

A Békés megyei SM betegek és kísérőik utazását a Békés Megyei Sclerosis Multiplexesek Egyesülete Egészségügyi és Szociális Alapítványa támogatta, egy a Nemzeti Együttműködési Alap által pozitívan elbírált pályázattal nyert forrásból (NEA -TF-17-SZ-0267). A csapatot Herczegné Szabó Marianna békés megyei SM egyesületi elnök kísérte.

A rendezvényen készült fotók ide kattintva nézhetők meg.