Magyar és olasz civilek és civil szervezetek részvételével zajló olaszországi rendezvényen mutatták be októberben a gyulai önkéntespont projektet és a városban működő adománybolt koncepcióját.

A Helyi polgárok az európai közéletben - hálózat a polgári részvétel erősítéséért címmel – a gyulai önkormányzat egy sikeres pályázatának keretében – megvalósult háromnapos programnak Gyula legújabb testvérvárosa, az olaszországi Budrio adott otthont 2015. október 9-11. között.
A magyar és olasz civil szervezetek, önkormányzati szakemberek részvételével zajló, a civilek meglévő nemzetközi kapcsolatainak megerősítését és új kapcsolatok kiépítését célzó háromnapos rendezvényen a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete is lehetőséget kapott tevékenységének bemutatására. Herczegné Szabó Marianna, az egyesület elnöke 15 perces előadásában a Békés megyében kialakított önkéntespont hálózat felépítéséről és működtetéséről, valamint a gyulai piactéren található adománybolt koncepciójáról és működéséről tartott beszámolót.

A civil fórumon bemutatott előadás prezentációja ide kattintva érhető el.
A rendezvényen készült fotók a Képtárban nézhetők meg.