„Élet nem volt ez szép tőled, szárnyak nélkül is repülni kell, az ember mindenre képes....” hangzik a refrénje annak a dalnak, amely a sclerosis multiplexes betegek reményt adó himnuszaként született meg.

A dalt élőben először Hatvanban az augusztus 16-án megtartott Országos SM Napon hallhatták a sorstársak a szintén SM beteg Nagy Zoltán szövegíró és énekes előadásában - adta hírül a Gyulai Hírlap cikke.

A konferencián résztvevők előadások keretében hallhattak azokról az eredményekről, amelyek a mozgászavarban szenvedőknél a speciális foglalkozásokkal, és a nordic walking használatával érhetőek el. Megismerhettek egy különleges gyógymódot, a wii-habilitációt és a mozgáskorlátozott emberek részére kialakított beszéd vezérelt környezetet. Wii-re épülő programok szinte ugyanazokat a mozgáselemeket követelik meg a betegektől, mint a gyógytornánál, de mindezt játékos formában teszik, így a betegek nagyobb kedvvel használják.

A Békés megyei sclerosis multiplexes betegeket képviselő delegáció tagjai a programon a Békés Megyei Sclerosis Multiplex Egyesület Egészségügyi és Szociális Alapítvány támogatásával vettek részt, amelynek a pénzügyi forrását a NEA-TF-15-SZ-0301 azonosító számú nyertes pályázatuk biztosította.

Fotó: Hammer Ádám