2014

A gyulai városközpontban megkezdődött a sclerosis multiplexes betegekkel való szolidaritást szimbolizáló szolidaritás szőttesének szövése. A szövőszék a békési városból indul országos útjára, amelynek utolsó állomásán májusban, az SM világnapi rendezvényen zárul majd a szőttes készítés.

 

Április 14-én a gyulai városközpontban gyűltek össze azok a civilek, SM egyesületi tagok és támogató pártolók, akik útjára indították az SM szövőszéket, amelyen SM betegek és egészségesek együtt szőhetik a szolidaritás szőttesét.

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány által meghirdetett országos akció keretében az ország számos pontján az SM betegekkel közös „szövésre” hívják az egészséges embereket. A kezdeményezés alkalmat adhat a betegek és egészségesek közötti szövetség szimbolikus létrehozására, emellett ráirányítja a társadalom figyelmét a betegséggel együtt élők nehézségeire és mindennapos kihívásaira is. A gyulai rendezvényt követően hetente új helyszínen, az ország számos városát bejárva jelenik meg a szövőszék, végül május utolsó szerdáján, a fővárosi SM világnapi rendezvényen zárul a szövés.

A gyulai programon dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere is részt vett, aki a szőtteskészítés jelképes elindításakor kiemelte: fontos társadalmi akcióról van szó.

A rendezvényen készült fotók a Képtárban, illetve ide kattintva érhetők el.

Az országos akció nyitóállomásának programjáról a Békés Megyei Hírlap cikke is beszámolt, amelyet ide kattintva olvashat el.