2014

A közelmúltban tért haza a békés megyei SM egyesület nyolcfős delegációja az immár hagyományosan Szlovákiában megrendezett nemzetközi SM abilimpiáról, a készségek és képességek barátságos viadaláról.

Az SM betegek számára szervezett barátságos versengésén évek óta részt vesz és hagyományosan jól is szerepel a Békés Megyei SM-es Emberek Közhasznú Szervezetének csapata. Ezúttal első helyezést is sikerült elérni: a gyulai Szilágyi Ferencné hímzés kategóriában nyerte el az elsőséget a nemzetközi mezőnyben.
A jó hangulatú versengésben a békési csapat tagjaként Katona Nóra hidegtálkészítésben  és tortadíszítésben, Papp Kálmán és Szabó György sakkban és hidegtálkészítésben, Kónya Ilona pedig mézeskalács díszítésben mérte össze tudását a szintén sclerosis multiplexszel élő versenytársakkal.

A versenyzők felkészüléséhez, valamint versenyre való kijutásához és kint tartózkodásához a pénzügyi forrást a Békés Megyei Sclerosis Multiplexesek Egyesülete Egészségügyi és Szociális Alapítványnak a Nemzeti Együttműködési Alaphoz benyújtott és az Alap által támogatott NEA-UN-14-SZ-0480 azonosító számú nyertes pályázata biztosította.

A fotó egy korábbi SM abilimpián készült, az idei rendezvény fotói is hamarosan elérhetők lesznek a Képtárban.