2014

A Békés megyei SM egyesület a Magyar SM Társaság székesfehérvári országos betegnapját megelőző civil fórumon nagy érdeklődés mellett részletesen bemutatta a gyulai SM Adománybolt mintaprojektet.

Herczegné Szabó Marianna elnök beszámolt az SM Adománybolt létrehozásának lépéseiről, s válaszolt az adminisztrációs, pályázati, adózási és szervezési kérdésekre. A civil fórumon bemutatkozott és beszélt tapasztalatairól az üzletvezetőként dolgozó Szendreiné Dudás Ildikó is, aki egyrészt kereskedőként, másrészt a Gyulai Nagycsaládosok Egyesületének elnökeként is nagy tapasztalattal rendelkezik.

A Békés megyeiek a szeptember 19-i tapasztalatcserét követően részt vettek a Magyar SM Társaság szeptember 20-i országos betegtalálkozóján is, ahol az orvosi előadások révén nemcsak az SM kezelésének legújabb fejleményeiről, hanem a mindennapokban is alkalmazható ötletekről kaptak információkat. A program részeként vidám zenés torna mozgatta meg a résztvevőket és rázta fel a hangulatot, majd ebéd után is zenés programmal folytatódott a találkozó. A résztvevők egy emberként várták, hogy egy SM beteg sportoló befusson a rendezvényre, ami a déli órákban meg is történt. Ternován Zoltán egy Esztergom melletti településről indult kerékpárral, majd futott be Székesfehérvár belvárosába, hogy teljesítményével erőt és lendületet adjon a betegtársaknak.

A székesfehérvári rendezvényen készült fotók a Képtárban nézhetők meg.