Az idei évből ugyan már kevesebb mint három hónap van hátra, de a békés megyei SM egyesület még mindig nem fogyott ki az ezévi programokból. Idén még három rendezvény vár a megyei SM közösségre.

Egészségnap

November közepén az immár hagyományos békéscsabai Egészségnapon is részt vesz a békés megyei SM egyesület. A bevásárlóközpontban megrendezett programon bemutatkozó standot állít fel az egyesület, ahol a tágabb közvélemény is megismerkedhet a betegség jellemzőivel és az érdekvédő civilek munkájával.

A rendezvény helyszíne és időpontja:

Csaba Center, Békéscsaba
2011. November 14. (hétfő) 14 óra

Civil Kulturális Börze

November harmadik szombatján a békéscsabai Jókai Színházban rendezik meg a Civil Kulturális Börzét, a békés megyei civil szervezetek és egyesületek találkozóját. A programra aktív résztvevőnek hívják az SM betegeket és a pártoló tagokat. A Civil Kulturális Börze keretében rendezik meg az I. Házi készítésű sütemények versenyét.
A békés megyei SM egyesület elnökének – aki egyben a békéscsabai Civil Szövetség alelnöke is – ötlete alapján, hagyományteremtő szándékkal megrendezett vetélkedésen a megyei civil egyesületek mérhetik össze cukrásztudományukat. A csapatok édes és sós házi süteményekkel nevezhetnek a versenyre. Az alkotásokat zsűri értékeli, majd a Börze résztvevő közösen fogyasztják el azokat.

Herczegné Szabó Marianna egyesületi elnök elmondta: bíznak abban, hogy több SM egyesületi tag, betegtárs és pártoló tag is szívesen részt vesz majd az egyesület színeiben a megmérettetésen. Véleménye szerint a békéscsabai vetélkedő a jövő évi Abilympia előfutamaként is felfogható, hisz a Civil Kulturális Börze remek gyakorlási lehetőség, jó hangulatú közös program a vállalkozó kedvű tagok számára.

A versenyen való részvételi szándékot Herczegné Szabó Marianna felé lehet jelezni (tel: 70/ 369-4430, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

A rendezvény helyszíne és időpontja:
Békéscsaba, Jókai Színház
2011. november 19. (szombat) 9 óra

Az egyesület tagjai évek óta részt vesznek mindkét békéscsabai rendezvényen, a vezetőség a programok szervezésében is aktívan közreműködik.

Évzáró közgyűlés

Az évet a hagyományos évzáró közgyűléssel búcsúztatja a megyei SM közösség, ahol az egyesületi munkát érintő napirendi pontok megtárgyalásán túl közös évbúcsúztatásra is sor kerül. A programra a teljes tagságot várják.

A rendezvény helyszíne és időpontja:
Gyula, Dürer általános iskola
2011. december 10. (szombat) 10.

A rendezvényekről folyamatosan beszámolunk honlapunkon is.