altMintegy hetven békés megyei SM beteg és egyesületi pártoló tag gyűlt össze a napokban Gyulán, hogy közös évzárón összegezzék a 2010-es év eredményeit és megajándékozzák egymást a közelgő karácsonyi ünnepek alkalmából.

Az ebédre is meginvitált vendégeknek műsorral kedveskedtek a szervezők, a Biharugrai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének népdalköre szívhez szóló dallamokkal lepte meg a résztvevőket. Az országosan is az egyik legaktívabb megyei SM szervezet tagsága tovább bővült. A rendezvényen nyolc új egyesületi tagot fogadott köreibe az immár 118 regisztrált taggal bíró közösség. Herczegné Szabó Marianna, az egyesület elnöke kiemelte: külön öröm, hogy a fiatalabbak is nyitottak az egyesület irányába, hisz a most jelentkezett tagok többsége is a 40-50 év közötti korosztályba tartozik.

A hivatalos évzáró program keretében Herczegné Szabó Marianna egyesületi elnök az év összegzéseként beszámolót tartott a 2010-ben lezajlott programokról és közösségi rendezvényekről, az egyesület munkájáról. Többeknek köszönetet mondott és emléklapot adott át a közösségért végzett munkájukért. Az elismerésben részesültek névsora: Szilágyiné Sziklás Krisztina, a Gyulai Pándy Kálmán Kórház SM Centrumának nővére, Kónya Ilona, a békés megyei SM betegek egyesületének alelnöke, Szabó Györgyné pártoló tag, Hírmann Istvánné pártoló tag, Joó Angéla és Popolné Bendig Ágnes felügyelőbizottsági tagok.

A rendezvény hivatalos részének befejeztével az egyesület elnöke vállalta át a Mikulás szerepét,  s megkezdődött az ajándékozás és a tombolasorsolás. Érkezéskor a résztvevők mindegyike tombolát kapott, amelyre rendhagyó módon számok helyett ezúttal a vendégek neve került rá. A tombolán szponzorok által felajánlott ajándékokat sorsoltak ki. Senki sem távozott üres kézzel, akinek a tombolán nem húzták ki a nevét, az zsákbamacska ajándékok közül választhatott. A játékos nyereménysorsoláson túl minden SM beteg és pártoló tag egységes élelmiszer csomagot kapott az Ökumenikus szeretetszolgálat és Gerhart Stengel felajánlásának köszönhetően.

A rendezvényen az SM betegek országos szervezeteinek vezetői is jelen voltak. Nadabánné Benyik Éva, a Magyar SM Betegekért Alapítvány (MSMBA) ügyvezető titkára az alapítvány helyzetéről és ezévi tevékenységéről számolt be a megyei tagság előtt. Ván Ágnes, a Sclerosis Multiplexes Betegek Országos Egyesületének (SMBOE) elnöke az egyesület nemzetközi kapcsolatainak alakulásáról beszélt. Míg Bod Tamás a Békés Megyei SM Alapítvány 2010-ben folyósított támogatásairól, addig Mazán Piroska a megyei SM egyesület tevékenységét vizsgáló felügyelőbizottsági ellenőrzésről számolt be.

Bár a jó hangulatban telt délután az idei utolsó közös találkozási alkalom volt, az egyesület aktív programtervét ismerve 2011-ben sem kell nyárig várni arra, hogy újra alkalom legyen a közös együttlétre.

Az évzáró ünnepségen készült fotók a Képtárban nézhetők meg.